21 Aralık 2009 Pazartesi

En anlamlı, en güzel pankartlar


1) Sonsuza dek sevildiğini bil yeter... (Beşiktaş)
Beşiktaş tribünlerinin 90'lı yıllarda astığı bir pankart. Sevdiğin bir şeye karşı kendini bundan daha güzel ifade edemezsin, tabiki bu sözü taşıyabilecek yürekte gerekli.Gerçekten üzerine laf söylenmeyecek çok anlamlı bir pankart.
2) Seni annem gibi sevdim (Bursaspor)
bazen birşeyi anlatmak için ifade edecek kelime bulamayız, işte bu pankartta o türden. dünyadaki en büyük sevginin ana sevgisi olduğu aşikar, bursasporlularda seni annem gibi sevdim demiş, gerçekten taktiri hakeden muhteşem bir pankart.

3) Since 1453 (Fenerbahçe)
Fenerbahçe taraftarının panathinaikos maçında açtığı pankart. görsel olarak bana göre Türkiyenin en iyi pankartıdır, böyle bir maçta açmaları ise ifade olarak çok anlamlıdır.

4) Ne okula gitmek, ne bir kızı sevmek, tek dileğimiz seni şampiyon görmek. (Gebzespor)

Aslında bu pankartı bir çok tribünde gördüm, kime ait olduğunu da kestiremiyorum.Fakat takımına olan sevginin kendi değerlerinin üzerinde olduğunu gösteren çok anlamlı bir pankart.Ne bir okul bitirmek, ne de bir kızı sevmek...

5) Çok sevdik be abi! (Beşiktaş)
Çarşı grubunun kaybettikleri abileri Mehmet Işıklar (Optik) için hazırladıkları pankart. İlk baştada söylediğim gibi bazen sevgini dile getirmek için bu üç kelime yeterli olabiliyor.Çok sade ve anlamlı bir pankart.

6)Ağlarsa Hodri Meydan ağlar, gerisi yalan ağlar (Kocaelispor)

Bir taraftar grubunun takımına sevgisini güzel bir dille yansıttığı pankart.bu pankartı çok anlamlı bulmuşumdur.

7) Alayına isyan, ölümüne Göztepe

alayına, inadına, ölümüne yapılan bir çok pankartın fikir babasıdır bu pankart, yapıldıktan sonra futboldan anlayan anlamayan herkesi diline dolanmış, bir çok stadda asılmıştır. Çok harika bir söz bana göre, tebrikler yalıya.

8) Ne kavgam bitti, ne sevdam (Karşıyaka)

Tribüne çok yakışan bir şarkı sözü. Karşıyakalılarda bu sözü pankart yapıp heryerde astılar.Çok şık ve anlamlı bir pankart bana göre.

9) Yürekteki emanet, senden ibaret (Adana Demirspor)

Türkiyede pankart işinin hakkını veren tribünlerden biride Adana Demirspor'dur. "Soylu kavgam, Asi ve Mavi, Şehrin asi çocukları" gibi birsürü güzel pankartı barındırır.Benim favorim ise yukarıdaki sözleri.

10) Seni Çok Seviyoruz (Antalyaspor)
Antalyaspor tribünlerinin 90'lı yıllarda içerde ve deplasmanlardaki astığı pankart.Bazen sevgini ifade etmek için uzun cümleler kurmana gerek yok, bu üç kelime de herşeyi anlatmana yeterli.

(dip not; sıralama tamamen şahsıma aittir. kendi görüşlerimdir)

# kayseri deplase






10 kişide olsa 1000 kişide olsa sevdasının peşinde koşan herkese selam olsun.